Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  28/09/2016
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AULER, D.; TEIXEIRA, R.; NARDI, V. A. M.
Afiliação:  VINICIUS ANTONIO MACHADO NARDI, CNPUV.
Título:  Food safety as a field in supply chain management studies: a systematic literature review.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  The International Food and Agribusiness Management Review (Online), 2016.
ISSN:  15592448 10967508
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increasing number of food contamination events has called the attention of both practitioners and scholars to food safety problems and their consequences. Many of these events are related to the supply chain because food production is now a global process of commoditized goods, made by large corporations that purchase inputs from producers in many countries. Given the linkage between supply chain and food safety issues, we investigated how studies in the supply chain management area have examined food safety issues, exploring some of their important characteristics. To do so, we conducted a systematic literature review of 46 papers, published in 23 journals, indexed in the Web of Science database. As a result, we pointed out some main characteristics of these papers, including journal attributes, authorship data, citation network, methodological characteristics, and theoretical approaches. Results serve as a reference to scholars and allow us to discuss some potential opportunities for future research in the field of food safety in the supply chain management area. Keywords: supply chain management, food safety, systematic literature review. JEL code: M11, L66, L23, Q56, M19
Palavras-Chave:  Cadeia de suprimentos; Segurança de alimentos; Supplay chain.
Thesaurus Nal:  food safety.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153079/1/Nardi-Ifama-2016-online.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16812 - 1UMTAP - DD664
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  03/02/2009
Data da última atualização:  04/02/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - B
Autoria:  JAYME, D. G.; PIRES, D. A. de A.; GUIMARÃAES JÚNIOR, R.; GONÇALVES, L. C.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUEZ, N. M.; BORGES, A. L. C. C.; BORGES, I.; SALIBA, E. O. S.; JAYME, C. G.
Afiliação:  Diogo Gonzaga Jayme, CEFET; Daniel Ananias de Assis Pires, UNIMONTES; Roberto Guimarães Júnior, CPAC; Lúcio Carlos Gonçalves, UFMG; José Avelino Santos Rodrigues, CNPMS; Norberto Mário Rodriguez, UFMG; Ana Luiza Costa Cruz Borges, UFMG; Iran Borges, UFMG; Eloísa Oliveira Simões Saliba, UFMG; Cristiano Gonzaga Jayme, UFMG.
Título:  Composição bromatológica e perfil de fermentação das silagens de cinco híbridos de capim-sudão (Sorghum bicolor x Sorghum sudanense).
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 6, n. 3, p. 349-361, 2007.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Capim-sudão; Digestibilidade in vitro da matéria seca; Silos de PVC.
Thesagro:  Composição Química; Ensilagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC30026 - 1UPCSP - --CRI7569CRI7569
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional